keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Riikinkukko

Riikinkukko eli intianriikinkukko (Pavo cristatus) on luonnonvaraisena Etelä-Aasiassa tavattava suurikokoinen kanalintu. Laji on kesytetty ja sitä pidetään eläintarhoissa ja puutarhoissa ympäri maailmaa. Riikinkukko on Intian kansallislintu.

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Tikli

Tikli (Carduelis carduelis) on peiponsukuinen värikäs lintu, jota näkee etenkin talvella syömässä siemeniä talventörröttäjistä. Tikli seisoo rautaketjun päällä.

tiistai 22. lokakuuta 2013

Suula

Suula (Morus bassanus)  pesivä merilintu. Suulalla on pitkät ja kapeat siivet ja pitkä, kiilamainen pyrstö. Linnun pituus on 87–100 cm ja siipien kärkiväli 165–180 cm. Koiras on hieman naarasta suurempi. Höyhenpuku on valkea mustia siipienkärkiä lukuun ottamatta. Kesäisin pää on kellertävä, talvisin vaaleampi. Nokka on vaaleansinertävä. Silmä on vaaleansininen, sen ja nokan ympäristössä näkyy mustaa ihoa. pesivä merilintu.

maanantai 21. lokakuuta 2013

Huuhkaja

Huuhkajasta lähikuva päästä. Huuhkaja (Bubo bubo) on suurikokoinen pöllölaji. Huuhkaja on ollut Suomessa rauhoitettu pesimäaikana vuodesta 1966 ja kokonaan vuodesta 1983.

lauantai 19. lokakuuta 2013

Neitokurki

 


Neitokurki (Anthropoides virgo / Grus virgo) on kurkilintu. Se on havaittu Suomessa 13 kertaa, viimeksi vuonna 2009.

perjantai 18. lokakuuta 2013

Kanadanhanhi

Kanadanhanhi (Branta canadensis) on Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva suurikokoinen hanhilaji, joka on istutettuna levinnyt Eurooppaan ja myös Suomeen.

torstai 17. lokakuuta 2013

Liejukana

Liejukanalla on musta höyhenpeite ja ruskea selkä, valkea pyrstön alapuoli ja pitkittäisjuova kyljessä, punainen nokka ja nokan tyvi. Vihertävät jalat.

Liejukana (Gallinula chloropus) on rantakanojen heimoon kuuluva laajalle levinnyt laji.

Laulujoutsen

Joutsenen pää lähikuvassa. Laulujoutsen.